BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, July 23, 2009

Sarapan Mee bodoh je.. & sedikit peringatan



Salam pagi jumaat buat semua.. semuga dihari yang mulia ni kita berada didalam mood yang baik..sihat dan ceria serta sentiasa didalam peliharaan Allah hendaknya..amin.

Terlewat sikit bangun tadi ..letih je rasa badan ni tapi kan biasalah dah jadi mak kenalah gagahkan diri.. siapkan sarapan untuk suami yang nak keluar mencari rezeki dan anak yang nak kesekolah...kalau ikutkan badan mau je nak tarik selimut n peluk bantal guling tu seerat2nya...

So untuk sarapan hari ni kita masak mee bodoh je almaklumlah bila hari jumaat esbok pun dah lengang jadi segala apa yang ada belen2 lagi tu kita jadikan perencah kawankan mee..Rasa? tak taulah apa rasanya sebab sampai la ni kita tak makan lagi..tapi tadi tenguk terkebil2lah juga mata che'abe nak mengabiskannya..sibungsu laju je no komen..selesai.

Ok..ni cerita lain pulak.. setiap pagi jumaat suami kita akan hantar message(sms) pada kita dengan tajukPERINGATAN BUAT DIRI YANG LUPA so untuk hari ni kita nak kongsi dengan kawan2 yang sangat di sayangi semua ..marilah kita renung bersama ye....

"Dan golongan kiri,siapa golongan kiri tu?( Berada) dalam siksaan angin yang amat panas & air yang mendidih ; dalam naungan asap yang hitam: tidak sejuk& tidak menyenangkan; sesungguhnya mereka sebelum itu hidup ( didunia) bermewah-mewah & terus menerus melakukan dosa2 besar " ( surah al- Waaqi'ah 41-46)
semuga kita semua bukanlah dalam golongan ini..insyaAllah..
Salam ukhwah....wassalam.

15 comments:

Hidet said...

Salam Datin El.

wah..nampak mcm sedap jek mee hari ni..mcm sebelum2 ni jugak..semua nye nampak sedap..

kat sini pagi ni ujan..mmg best kalau hari cuti n tarik selimut..
zzzzzzzzzz

vee said...

Salam Kak El..sedapnye tengok mee Kak El tu..w.pun dipanggil mee bodoh tp rasanya x bodoh kan..MIL vee paling suka makan mee bodoh taww...

Datin El said...

Hidet..nampak je sedap..hidet tinggal kat mana..klu tak silap akak johor eh..kampung akak kat jb..rindunya nak balik kg..

Datin El said...

vee..hehe..vee kenalah belajar camne nak buat mee bodoh ni kan..

Kak Nora said...

Salam Datin El,
Mee Bodoh tu nampak pandai je, ada hiasan-hiasan lagi. Di melaka kalau kata mee bodoh, just plain simple simon mee goreng: mee, taugeh, fried dengan special cili giling (dalam botol), bawang. Fry Mee before taugeh. Then bila hidang, sprinked cuka and kicap. Disukai oleh semua kamu. Gerai mee ni ada di sebelah rumah saya.

ain said...

salam...selaunya mee bodoh lah yg sedap tau!

peringatan yg bagus utk kaum hawa. terima kasih Datin El.

Hidet said...

saya kat kulai johor..
datang sini calling calling lah..
jemput ke rumah ye. :)

Mak Doyah said...

Tak nampak bodo la Datin El, nampak cam mee goreng genius...penuh ngan bahan2...

Leya said...

salam datinel....nampak je mee bodah tapi rasanya tetap memukau

Datin El said...

kak nora...hehe..mesti sedapkan mee bodoh melaka tu.kena cari ni..

Datin El said...

kak nora..macam sedap je mee bodoh melaka ni..hehe nak pi carilah..

Datin El said...

ain..tq singgah..kalau macam tu kena buat selalulah mee bodoh ni ek..

Datin El said...

hidet..tak jauh dari kg akak ..insyaAllah..terima kaseh.

Datin El said...

mak doyah..ye ke..tapi lepas makan kena poco2..

Datin El said...

leya..agaknya lah..yang pasti licin.. Alhamdulillah tak lah membazir.