BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 13, 2010

Minum Cendol Leman Dawi Seremban...



Lama dah kita teringin nak minum cendol Seman Dawi yang sangat popular ni..gerainya terletak di tepi jalan lama seremban ke tampin..Kalau tak silap dah dua tiga kali merajuklah baru dapat pergi..bukan sebab nakkan cendol sangat tapi teringin nak tenguk gelagat en Seman ni..rasa berbaloilah dengan bayar tol hampir rm 13 untuk pergi balik dan cuma minum cendol rm 2.5o untuk 2 orang tapi layanan first class yang diberi membuatkan kita sangat puas hati..dari jauh lagi pelanggan yang datang sudah disapanya ...dan wajahnya tak pernah lekang dgn senyuman disulam pula dengan kata2 manis pantun seloka yang sangat menghiburkan hati..
inilah tuan punya gerai saudara leman Dawi sangat mesra dan ramah tak tanya pun dia jawap apalagi kalau ditanya..siap bermadah2 bagai..tak kering gusi sepanjang disini ada saja gelagatnya yang mencuit hati ..banyak pengetahuan yang diketahui siap buku nota sebagai bukti..tak berkira pula orangnye kalu nak tambah lagi diberinye free..


cendol pulut
cendol biasa



jadi apalagi kalau ada masa silalah pergi..salam.. cukup disini untuk hari ini...

27 comments:

izahdaut said...

salam datinel..saya pun pernah gi pekena cendol nih.. makaih mulut die memang mcm bertih jagung..kanku jolok bintang menjadi kerongsang lah..semua keluar tau pakcik nih..hehe..asik gelak je kite sampai tak jadi tambah cendol free tu..mesti die kata slamat cendol aku..hee

Mak Su said...

Datin, last saya pekena cendol leman dawi ni agaknya 12 tahun yang lalu kot... huhuhu, lama sungguh, rindu dah.

piewahid said...

salam Datin El,

kalaulah semua peniaga ada skill komunikasi/ PR mcm en leman dawi ni...

paling tidak, bermanis muka dgn pelangganpun dah cukup menyejukkan hati.

Datin El said...

izah..salam..hehe semalam pun dia ade sebut bab bintang n kelonsang entah2 tiap2 hari ayat sama kot..tapi mmg menghiburkan..

Datin El said...

mak su..pi lah lg dia ada banyak cite baru .cendol dia macam tu jugalah..tq maksu..

Datin El said...

saudara piewahid..memang betul kadang2 peniaga ni buat kita macam nak minta sedekah..layan tak layan je..muka masam mencuka..pendek resekilah klu buat perangai camni..

[-suziey-] said...

wow..baru pekena cendok hr tu..mmg best pekena cendol di tghari terik:)

.: Aymy Mustafar :. said...

Sedapnya cendol datinel... nampaknya, kalo balik umah mak kat bahau, kena pego torai nie... ehehe...

Sue said...

wah! tetiba saya rasa nak makan cendol pulak..

Sue said...

wah! tetiba saya rasa nak makan cendol pulak..

pakcik kordi said...

yg ni riuh dlm tv tu kan..hehe...

LENDANUAR said...

salam datin El,last saya g minum cendol pak leman dawi ni last yr ...on the way balik dr kl ke melaka,hubby bawa minum kat sini..mmg best.best bukan apernye..best sbb dengar dia bercakap x henti2..banyak fakta yg kita x tau pun dia bgtau...masa saya g sana dia bgtau maklumat berapakah(kilometer) dr utara ke selatan...puh cakap x henti2......cust yg ader kat sana dengar begitu kushyuk sekali ...cendol pun boleh ditambah..free pulak tu....hahhahahha

mohdandmeriam said...

salam datin..kalaulah semua peniaga atau yg duduk counter depan macam en.leman dawi ni sejuklah pelanggan ya..ni tidak masam mencuka macam kita ni peminta sedekah je..yg berperangai macam tu kena pi berguru dgn en.leman ni ya..

zarin said...

aduhh dah lah tengah teringin nak makan cendol nih..agaknya kena ke seremban jugak ke?hihi

rb said...

Leman Dawi, kelakarnya penyedap cendolnya, makan berapa teragak, tak habis boleh bungkus bawak balik. cuma hati-hati jalan depan tu sikit bahaya bagi yang tak biasa.Singgah la rumah Datin, dah dekat tu.

cobraeite said...

dulu mak aku rajin buat cendol....

MamaFaMi said...

Dah lama tak pekena cendol. Mesti sedap menyegarkan! But honestly, I've never tried cendol pulut. Sedap ke?

Datin El said...

suziey..salam ..kalau dibulan puasa lagi sedapppp..tq suziey

Datin El said...

Aymy Mustafar..dah dekat tu gi lah torai sekali..kenal2 ngan leman dawi..

Datin El said...

Sue..kalau dah teringin tu cpt gi cari nnti kempunan pulak..hehe

Datin El said...

LENDANUAR..tu yang best tu..setakat minum cendul kat mane2 pun boleh malah ade tempat yg lebih sedap tapi saje nak tenguk leman dawi ni..hihi kelakar..

Datin El said...

pak cik kordi..A'ah dialah tu..tq ye pak cik kordi sudi juga singgah sini.

Datin El said...

Kak yam..betul tu kak yam kadang2 sedih tenguk peniaga kita ni sakit hati pun ada meniaga macam nak tak nak aje.

Datin El said...

zarin..kalau tak pernah pg eluklah gi sekali..seronok tau..

Datin El said...

rb..terima kasih lain kali akak singgah ye ..tungguuuuu.hihi

Datin El said...

cobraeite..rajinnya mak awak..skg buat lagi tak..kalau buat bolelah akak gi ngendeng..hihi

Datin El said...

Mama Fami..cendol pulut sedap juga nak2 kalau airgula dicampur durian jadilah macam makan pulut durian..suami saya sangat suka saya kureng sikit..trylah mama.