BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, August 26, 2009

Juadah bersahur...

telur dadar ( wajib)
kalau rajin hiaslah sikit
dalam kuali terlebeh rajin amek gambar..


Assalamualaikum..rasanya semua dah ready nak siapkan makanan berbuka tapi kita tak mula lg pun...sedap sangat tidoq lepas subuh tadi...pastu bermalas2 sambil layan tv sat n terus ngadap pc..asek dok citer pasal buka je hari ni saja nak tayang juadah bersahur.. yang paling laku kat umah ni ialah nasi goreng hari2 pun tak pe tapi tu anak2 lah bapaknye pulak makan yogurt, biskut oat n honey (senangkan) sebenarnya suami kita ada masaalah dalam perut makan kena jaga sikit tak boleh yang pedas n keras.kita pulak tak banyak cengkadak apa2 pun boleh tolak batu dgn kayu je..mudah2an teruslah mcm ni kalau dua2 berpenyakit siapa nak jaga siapa..

selamat berpuasa..selamat berbuka dan selamat bersahur semua..

14 comments:

LiNda said...

hahah siap ada pic dalam kuali ..

klasik gitu.

Leya said...

Salam Satinel.......org klu dah rajin masak ape pun jadi....sodap nasi goreng datinel tu...udang nya bosar2...hehehe

Datin El said...

linda..hehe..kuali 7 keturunan..mmg klasik

Datin El said...

leya..tak taulah sedap ke tidak tukang masaknye pun mata tak berapa boleh angkat.

ain said...

salam kak...saya pun kalau sahur, telur dadar jd mkanan wajib. senang dn sedap!!!

geraugebang said...

rajinnya datin hias pagi-pagi sepeeii. Kalau gerau pakai letak je. suap mata pejam lagi.

Datin El said...

ain..betul tu pagi2 ni kena yg simple2 je ..tu yg boleh jalan.

Datin El said...

gerau..benda dah ada tempek2 jadilah mcm gitu..budak2 ni masa mkn tolak tepi semua hiasan tu..

Kak Nora said...

Kami di sini kalau malas masak, sahur aje kat McDonald atau di Daud,kedai mamak.

bintangku said...

Wah... cam menu berbuka jer... rajin tul akak nie.

vee said...

Salam Kak El..wah..sedapnya tgk nasi goreng tu..ala2 hotel gitu..udang2 tu mcm melambai2 plk..hee..

Datin El said...

kak nora..sedap tu gi mamak pepagi..pekena teh tarik ngan roti canai..terang mata.

Datin El said...

bintangku..ala main2 je tu sbb nak amek gambar..

Datin El said...

vee..salam..klu dah melambai2 tu jomlah sahur sesama..hihi