BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 21, 2010

Cuti ngan Opah.....

bersantai ...rehat2kan minda..

mertua vs menantu ..dipengkalan kubur tumpat .

peace............ambil angin laut..pantai batu burok.

letih gamaknya..hotel primula kuala terengganu.


berselubung...sutera inn kota baru..

yok makan kopok leko..sedap..

breakfast...makan kekenyang ye..

makanan kat sini memang sangat best..murah pulak tu..


room service...tak larat nak keluar dah...

makan tengahari di restoran yatie percik..



salam rindu semua...lama juga kite menyepi diri ek..bukan apa cuti sekolah ni agak sibuk sikit melayan tetamu yg berkunjung kerumah disamping memenuhi undangan majlis perkahwinan setiap minggu..pic2 diatas tu diambil semasa kite bercuti ke pantai timur bersama ibu mertua tercinta....puas rasa melayan my mil tambahan dia pun mengaku seronok dan sihat disepanjang perjalanan...siap nak ajak berjalan lagi...insyaAllah jika ada rezeki dan panjang umur minggu depan nak bawa dia ke pulau pinang dan kedah pulak..jalan2 lagilah kite ye..tapi yang bahayanya bila berjalan ni bila timbang kena pejam mata kalau bukak mata mau pengsannnnnnn..hihi ..

24 comments:

cikmanggis said...

cayalah opah!!!jenjalan sakan:)

LiNda said...

Hahahaha

Nak timbang pun kena pejam mata ek .

Apapun .. suka tengok semua pics yang cantiks ..

Alhamdullilah, MIL pun sihat . Kalau saya pun berjalan sihat . Tapi bila balik berjalan . Terus pancittt !

muaaah ! miss u soo much ..

piewahid said...

salam Datin,
waa... sronok jalan2 ya, cuti2 mesia. mmg sesekali kena tukar angin sambil mngeratkan silaturrahim sesama keluarga.

p/s mana buah tgn utk kengkawan?
(hehehe... gurau2 aje!)

Mat Gebu said...

Yess..opah u can do it..tuu dia semangat world cup gitu..hahaha. Opah suka negara mana lah agaknya kan..hahaha, pitam opah kalau dia tau...

zulkbo said...

salam..
amboi cantiknya
mak datin kita
ni yek?bertuah
datukk...la la la

inahar ali said...

salam rindu datin..waduh sihat segar bugar lg MIL ye!! hahaha..betui tu linda..masa pi jenjalan semuenye sihat..bila dh balik umah sakit mengalahkan owg kena strok..hehe!! enjoy ur next trip ya!! miss uuu!

Melor said...

best ye dpt jln.

kakcikseroja said...

Bestnya jenjalan... nak ikut gi Kedah, boleh? :)

Datin El said...

cikmanggis salam

hehe mmg minat dia..

Datin El said...

linda salam

tu lah pasal bila balik bukan setakat pancit ..lemau terus badan menggadap kain baju berlambak..kene jadi tukang dobi..
loteh beb..

Datin El said...

piewahid salam

seronok tu memang seronok tapi dah tua2 ni terasa letih sangat travel jauh2 ..tambahan pulak member sebelah pendiam..hehe layan mata jelah kite..tak sempat tenguk pemandangan...

buah tangan kite dah pos.. tak terima lagi eh?..
budu 2 botol sorang..hihi

Datin El said...

Mat Gebu salam

opah minat netball..wakil teluk intan mase muda belia dulu..hehe..mati aku klu dia tau ni..

nantu dia sokong brazil..minat gile kat si kaka yg ensem banget tu..hihi

Datin El said...

zulkbo salam

Ahaks..tersedak kite dengan pujian tu..( TERUS CARI CERMIN )

tq zul..lalala

Datin El said...

inahar salam

My MIL dah 82 tahun..tapi mengalahkan org muda kalau buat kerja terutama masak memasak laju je ntah apa lah rahsia dia..nanti kite korek ye..anyway t.ksh banyak ..

lebiuuu.

Datin El said...

Melor salam

memang best dapat jln2 hehe ..dapat berehat seketika dari urusan rumahtangga..yg paling best dapat soping2..hihi
tq melor.

Datin El said...

kakcikseroja salam

nak ikut..boleh apa salah nye kakcik tunggu nanti kite ambek malam kamis ni ye..bawak bekal byk2 tau..hihi

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, Datinel, best jalan2 dan makan2 nih, lain kali pegi ajak saya plak yee...

mohdandmeriam said...

salam datin..wow berjalan sakan datin ya..seronok dapat mil yg ngam dgn menantu kan..kakyam berjanji pd diri sendiri akan menjadi mil yg disenangi n disayangi oleh menantu..maknanya tak banyak songellah tu..hehe..nantilah kalau kekelantan kita akan bertemu ya..kedatangan datin kali ni tak dapat sebab ada halangan lagi pun sepanjang 2 minggu cuti seisi rumah demam..alhamdulillah datin selamat pergi n balik..

Datin El said...

Lipislady salam

insyaAllah nanti kite gi same2 ye..
hihi..rindu pulak nak ke lipis saya pernah 2 tahun tinggal disana..
tq .

Datin El said...

kakyam salam

saya selalunya yang meng ngamkan diri dgn mil actually mil saya tak banyak cakap tapi yg bestnya tak banyak kerenah klu ada sikit2 tu saya tolak tepi je biasalah org tua..
saya pun bertekat nak jadi mak mertua yg terbest hehe..

indahhouse said...

salam datinel,
seronoknya jalan2. jauh tu gi kelantan. drive sendiri? paling best shopping dan makan kan? hihihi. tutup mata jer, masa timbang kak :D
moga MIL datinel sihat slalu.. :)

Datin El said...

indahhouse salam

suami akak yg drive..akak jadi tukang picit je..seronok sangat jln2 n sambil makan2 ni nur tp jenis badan yg sng sgt nak naik ni membuatkan kena tahan tekak jelah jwpnya..t.ksh nur.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Datin,Thanks,for dropping by Paty's Kitchen.Datin ada Arabic blood ke.? Cara-cara masakan tu ada nampak ala-ala arab. Anyway nice knowing you.

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...